Gysèle ter Berg

Gysèle studeerde Theaterwetenschappen, dramaturgie en Kunstbeleid & Management aan de Universiteit van Utrecht. Daarnaast volgde zij de vooropleiding van de toneelacademie te Maastricht, en de acteursopleiding Theaterhuis De Trap te Amsterdam.

Gysèle en Kalpana startten Kalpanarts in 2016. Sinds dat moment is zij als zakelijk leider en artistic associate verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de organisatie, het financiële beheer, het (artistieke) beleid, en de fondsenwerving. Bovendien doet zij de verkoop van de voorstellingen. Zij is een ‘creative entrepreneur’ die volledig ingebed is in het artistieke proces en gaat voortdurend de inhoudelijke dialoog aan. Voor Kalpanarts ziet ze veel mogelijkheden en wil een breed publiek kennis laten maken met een nieuwe dansvorm. Ze gelooft in samenwerking en verbinding. Loyaliteit, inspiratie, transparantie, authenticiteit en humor zijn belangrijke waarden in haar werk.

Naast Kalpanarts is Gysèle werkzaam als zakelijk leider voor het Amsterdams Kleinkunst Festival, o.a. bekend om het uitreiken van de AKF Sonneveldprijs en de Annie M.G. Schmidtprijs. Samen met Silvia Andringa vormt ze de directie van De Jonge Republiek, een theatergezelschap dat sociaal maatschappelijke voorstellingen op locatie brengt. Ook is ze al 15 jaar betrokken bij het werk van choreograaf Nanine Linning en werkt ze al 10 jaar voor de Nederlandse Dansdagen. Bovendien is zij directeur van Happy Hour Chandelier, een internationaal performanceconcept waarbij een danseres ondersteboven champagne uitschenkt. Eerder zette zij samen met Alida Dors het hiphopdansgezelschap BackBone op, werkte ze als interim zakelijk leider voor Dries Verhoeven, en was ze werkzaam voor componist Louis Andriessen.

Zie ook gysele.com

image about Gysèle ter Berg